Trenger stilig interiør være dyrt?

Dersom du leser blogger eller magasiner som handler om interiør og bolig, har du garantert funnet ting du ønsker deg. Det hender likevel at vi ikke tar oss råd til alle de fine tingene vi har lyst på, rett og slett fordi de koster for mye. Du tenker kanskje at dette vil gå ut over innredningen din, og at den ikke blir like bra som du skulle ønske? Legg den tanken bort et øyeblikk. Det er nemlig fullt mulig å dekorere og møblere boligen uten at det trenger å koste en formue. Les videre for å få våre beste tips!

Finn billigvarianter som ligner!

Mange av de dyreste designmøblene og interiør har en tendens til å bli trendy. Det blir rett og slett litt «status» å ha det i hjemmet sitt. Disse trendene plukkes også opp av billigkjeder som for eksempel IKEA, noe som resulterer i at de produserer møbler med lignende utseende og mange av de samme kvalitetene som originalene. Du bør unngå å kjøpe piratkopier selvfølgelig, men det er fullt lovlig å la seg inspirere! Handler du lignende møbler på en billigkjede får du kanskje ikke fullt så god kvalitet og finish, men det er ofte veldig tett opp til originalen.

Gjør det selv – DIY

Noe annet som er populært, ikke bare i Norge, men også resten av verden, er å lage ting selv. Dette høres kanskje innviklet ut, men det finnes utrolig mange nettsider som viser deg steg for steg hvordan du skal gjøre ting. Kanskje du kan ta nytt trekk på den gamle sofaen, slik at den ligner på drømmesofaen din? Eller pusse ned noen gamle trekrakker, slik at de kan brukes som bord i gangen? La deg inspirere av andre, og lag stilig dekorasjon og til og med møbler – helt selv, og til en billig penge. Dette klarer du, skal du se!

Jakt gode tilbud

Dersom du er fast bestemt på å kjøpe den dyre designsofaen eller den deilige sengen du har hørt så mye bra om, finnes det fortsatt muligheter for å gjøre et kupp. Hvis du klarer å smøre deg med tålmodighet, kan det hende at møblene og interiøret du er ute etter plutselig er på tilbud. Bruk gjerne sammenligningstjenester som Prisjakt.no for å finne billigste sofa fra Bolia eller andre dyre designbutikker. Plutselig kan du finne drømmesofaen til nedsatt pris fordi den er på vei ut av sortimentet. Sjekk også typiske salgsperioder, slik som Black Friday eller sommersalg, her kan du gjøre et kupp!

Kjøp brukt

Noe annet som er lurt, og ikke minst miljøvennlig, er å kjøpe ting brukt. På nettsider som Finn.no legger folk ut både dyre designmøbler og unike retro gjenstander du ikke finner andre steder. Kanskje du finner den dyre designersofaen til en langt billigere penge enn i butikk? De fleste som selger noe brukt kutter prisen betraktelig, så det er ikke usannsynlig at du finner drømmesofaen til halv pris. Sjekk også ut apper som Letgo, som fungerer på samme måte som Finn. Her kan du finne folk i nærheten som selger det du er på jakt etter. Raskt, billig og enkelt.

Oppsummering

Dersom du ikke har råd til dyre designmøbler eller -interiør, trenger du ikke deppe. Det finnes nemlig mange enkle måter å få tak i møblene – eller tilsvarende møbler – mye billigere. Det første du kan gjøre er å sjekke om billigkjedene selger noe lignende til en billig penge. Du kan eventuelt vente ting det du er ute etter kommer på salg, eller se om du finner det brukt på nettsider som Finn.no eller Letgo. Et siste alternativ er å lage noe som ligner på drømmemøbelet selv, med et aldri så lite DIY-prosjekt. Hvilken løsning går du for? Lykke til på møbeljakt!