Nordisk interiørdesign

Vi hører stadig om design fra Skandinavia, enten det er snakk om klær, arkitektur eller interiør. Dette er kanskje ikke så rart, ettersom Norden er kjent for å huse mange av verdens beste designere. Det er noe helt spesielt med design fra Norden, som ofte preges av et minimalistisk og rent design, ofte med unike og friske fargekombinasjoner og innslag av treverk. I denne guiden skal vi se nærmere på design fra Skandinavia. Kanskje du finner en ny norsk, dansk eller svensk interiørfavoritt? Les videre for å oppdage en verden av spennende møbler og interiør som passer inn i ethvert hjem!

Kjøp kortreist norsk design

Her i Norge finnes det en rekke populære interiørdesignere. Vi kan for eksempel nevne Daniel Rybakken som har fått mye skryt både internasjonalt og her i Norge. Det er også verdt å sjekke ut design fra Anderssen & Voll, som har samarbeidet med en rekke store produsenter. Andre kjente nordmenn innen interiørdesign er Magnus Pettersen som har samarbeidet med Iittala, Lars Beller Fjetland som har samarbeidet med Norman Copenhagen, Kristine Five Melvær som har samarbeidet med When Objects Work og Gridy som har samarbeidet med Menu. Du kan kjøpe interiør fra disse designerne på en rekke butikker, som Porsgrund, Blafre, Pur norsk og Norway Designs.

Dansk design inspirerer hele verden

Danmark er kanskje et lite land dersom vi måler i areal, men når det kommer til produksjon av kvalitetsdesign er de utvilsomt noen kjemper! Herfra kommer det nesten overraskende mange kjente designere, som Finn Juhl (internasjonalt anerkjent arkitekt og designer), Hans J. Wegner (designer stilige stoler som for eksempel Y-stolen du kan kjøpe på Illums Bolighus), Arne Jacobsen (mannen bak Ægget og Svanen), Georg Jensen, Kaare Klint, Verner Panton, Poul Kjærholm, Poul Henningsen, Børge Mogensen og mange flere! Listen over danske designere tar aldri slutt, så hold utkikk etter design herfra. Dansk design har noe helt særegent og unikt over seg.

Fargerikt finsk design

Finnene står bak mye bra design, og mange her i Norge får aldri nok av finsk interiørdesign. Du har kanskje hørt om Marimekko, som er kjent for sine fargerike og mønstrede klær, kopper og fat? Iittala er også kjent for å lage stilige glass, kopper, fat og andre dekorative gjenstander til hjemmet. Sjekk også ut Arabia og Artek dersom du interesserer deg for finsk design. Arabia står blant annet bak de populære mummikoppene som har blitt samleobjekter blant mange nordmenn. Kanskje du bør kjøpe en kopp eller to til samlingen din? Disse koppene får vi rett og slett aldri nok av!

Svensk design

Sverige er nok mest kjent for IKEA når det kommer til interiør og møbler, men nabolandet vårt i øst har mye mer å by på! I Stockholm kan du blant annet shoppe på Svenskt Tenn, som er et svært populært designkonsept i Sverige, kjent for spennende trykk og mønstre. Hvis du er ute etter moderne og klassisk skandinavisk design, er Asplund også verdt å sjekke ut. Sjekk også ut DIS, Koffert, Garbo Interiors, Bohem, Granit, R.O.O.M og Design House Stockholm. Sverige er også kjent for stilig design når det kommer til klær, og kan skilte med merker som Acne Studios.

Hvorfor elsker vi skandinavisk design?

Det er ikke uten grunn at vi elsker design fra Norden! Svenske, norske, finske og danske designere står bak mange flotte kreasjoner, og det er noe helt unikt med den rene, minimalistiske og fargerike nordiske stilen. Pynter du opp i boligen din med nordisk interiørdesign, kan du ha god samvittighet for å kjøpe kortreiste produkter som ofte er produsert her i Norden. Finn noen nye favoritter du også, og gjør hjemmet ditt en tjeneste. Vi anbefaler deg å se nærmere på designerne vi har anbefalt i denne guiden, da de er kjent for å lage noe av det mest ikoniske designet i Europa!