Klassisk innredning i norske hjem

I norske hjem finner du alle slags spennende stilarter, med alt fra minimalistiske til klassiske løsninger. Noen liker å eksperimentere, og kjøper gjerne vågale og trendy møbler, som fort blir «ut». Dette kan være morsomt, men om du stadig må kjøpe nytt, er ikke dette spesielt miljøvennlig eller bra for lommeboken. Velger du derimot klassisk interiør, kan du få et hjem som aldri går av moten. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan innrede hjemmet ditt med klassisk interiør. Vi ser nærmere på hva som gjør et norsk hjem tidløst. Les videre om du ønsker å finne ut mer!

Hva kjennetegner det klassiske?

Det er forskjellige definisjoner på hva «klassisk» betyr i interiørsammenheng. For noen er klassiske møbler det samme som gammeldagse møbler, men dette er ikke nødvendigvis tilfelle. Du trenger ikke innrede hjemmet ditt med tunge gardiner, broderier og andre ting du kanskje forbinder med bestemors gamle spisestue. Klassisk interiør er vel heller det vi kan betegne som tidløst, altså møbler som ikke skiller seg nevneverdig ut, og som dermed kan styles opp og ned med for eksempel duker, puter, blomster og vaser. Klassisk interiør er rett og slett interiør du ikke blir lei av å se på med en gang!

Klassiske mønstre

Dersom du vil innrede boligen din i en klassisk stil, kan det for eksempel være greit å begynne med tekstiler som puter, gardiner og tepper. Velg tepper som ikke «skriker» eller skiller seg for mye ut. Mens moderne tepper gjerne ikke har dusker på endene, er dette noe du ofte finner på klassiske tepper. Klassiske tepper har gjerne arabisk mønster eller en ensfarget bakgrunn med firkanter eller lignende. Du kan også velge noen klassiske tynne, hvite gardiner dersom du ikke vil ha minimalistiske persienner eller lameller i vinduene. Når det kommer til puter, har du mange valg. Velg gjerne noe som matcher andre tekstiler i boligen din.

Klassiske sofaer og bord

En klassisk norsk stue har gjerne en svart eller brun skinnsofa, gjerne med runde og myke former. Dette legger til rette for hyggelige TV-kvelder i sofaen med høyt komfortnivå. Du finner også andre klassiske sofaer, for eksempel i lin eller andre stoffer. Sjekk også ut klassiske norske salongbord, som typisk har en firkantet form og gjerne er laget av solid tre. Du finner også avrundede salongbord i klassiske norske stuer. Dette kan sees i motsetning til de mer minimalistiske salongbordene, som gjerne er veldig firkantet og laget med blanke plater uten mønster. Hva passer best inn i din stue?

Klassiske kommoder og skap

Noe annet du må huske å inkludere i en klassisk bolig, er vitrineskap med glassvindu, slik at du enkelt kan se hva som står inni skapet. Velg gjerne en hvit eller trefarget variant med knotter. Det samme prinsippet gjelder for klesskap og kommoder. Sørg gjerne for at alle skap og kommoder i huset ditt matcher, slik at boligen får et helhetlig inntrykk. I hyllene kan du sette favorittserviset ditt på utstilling, slik at alle gjestene kan se samlingen din. Pynt gjerne med noen snittblomster også, da dette aldri går av moten. Bare pass på at vasen står i stil med resten!

Fordeler med klassisk interiør

Det er kanskje ganske åpenbart hva som er fordelene med klassisk interiør. Dette er interiør som ganske enkelt ikke går av moten, da det «alltid» har vært å finne i norske hjem. Siden klassisk interiør ikke går av moten, medfører dette at du heller ikke trenger å fornye interiøret ditt i like stor grad som dersom du alltid velger å kjøpe vågale og spesielle møbler med skrikende farger. Men vi er alle forskjellige og har forskjellig smak. Hvilken stil er din favoritt? Les også om moderne interiør på nettsiden vår! Kanskje vi kan inspirere deg når du innreder boligen?