Interiørtrender 2019 og 2020!

Trender kommer og går, og det som var stilig for et par år siden er gjerne helt «ut» i dag. Mange foretrekker å kjøpe tidløse og klassiske møbler og interiør som kan brukes år etter år. Andre liker å piffe opp boligen med trendy og Instagram-vennlig interiør som er kult der og da. Tilhører du sistnevnte kategori? Da bør du gjøre deg bedre kjent med interiørtrendene som gjelder i 2019 og 2020! Vi har tatt en titt på interiørtrend-arrangementet «3 Days of Design» i København – en av Europas viktigste byer når det kommer til design. Les videre om du vil vite detaljene!

Treverk er i vinden som aldri før!

Noe av det mest trendy du kan ha i boligen din i 2019 og 2020 er møbler og interiør laget av forskjellige tresorter. Gå for alt fra lys ask til brent svart treverk. For å være mest mulig trendy bør du velge tremøbler med avrundet fasong heller enn rette kanter. Velg for eksempel et retro salongbord i behandlet eik, og dekorer med blomster, magasiner eller hva som helst annet du foretrekker. Tre er dessuten klassisk, og du vil ikke gå lei etter kort tid. Tre gir også boligen et snev av «natur», og passer perfekt til grønne planter og trær.

Pastellfarger og andre trendy farger

Noe annet vi så mye av på 3 Days of Design, var farger – gjerne i pastell-delen av skalaen. I flere av utstillingene var det tydelig at myke, lyse og støvete pastellnyanser ble kombinert med mørke farger (tenk grønne eller røde juveler og edelstener). Miks og match pastellfarger med mørkere toner om du vil ha et hjem som er trendy i år. Har du en nøytral farge på veggene, kan du med fordel velge å piffe opp med fargeinnslag fra vaser, kunst og malerier. Skap kontraster og liv i boligen din, og du vil garantert få mange komplimenter fra gjestene dine.

Lær og skinn

Er det noe som er hot i 2019 og 2020, er det skinn og lær i alle slags varianter. Dette var noe en kunne se en rekke steder på 3 Days of Design, hvor lær og skinn var en del av majoriteten av utstillingene. Velg gjerne klassiske og rustikke skinnmøbler i brunt eller konjakk. Slike møbler vil utvikle patina som bare blir finere med årene. Sjekk for eksempel ut kolleksjonen til By Thornam om du vil finne årets hotteste skinnmøbler. Skinn er dessuten nokså slitesterkt, og det er derfor ikke så skummelt å søle litt vin eller sjokolade på sofaen.

Håndverk

Er det noe produsenter og designere av møbler er opptatt av i år, så er det å fremheve at møblene deres ikke er masseprodusert. Dette fås fram ved at det er tydelig å se at møblene er laget for hånd, slik at hvert møbel gjerne har unike detaljer. Du ville blitt imponert om du så hvor mye arbeid som ligger bak hvert produkt, takket være engasjerte og lidenskapelige designere som er brennende opptatt av alt fra tekstiler til sømmer og snitt.

Hver gjenstand skal kunne fortelle en historie. Så ikke bry deg om at møbelet har en liten «skjønnhetsfeil» – det betyr bare at det er unikt!

Planter, vaser og flora

Et hjem er ikke komplett uten noen grønne planter. Dette er en trend som har vart i flere år allerede, og det ser ikke ut til å ende med det første heller. Bare se på Instagram eller interiørblogger – grønne planter og fargesprakende buketter piffer opp ethvert hjem! Ha gjerne en bukett med snittblomster stående, og ikke vær redd for å eksperimentere med stilige vaser. Gå for eksempel for en ballformet sort vase, eller en grå vase av keramikk. Planter i hjemmet er ikke bare pent å se på, det sørger også for å friske opp luften du puster inn.